Gespecialiseerd in Notenbomen


Boomkwekerij (Brent) Lazeroms is een gespecialiseerde boomkwekerij op het gebied van veredelde notenbomen. Al onze bomen zijn op ambachtelijke wijze veredeld doormiddel van speciale handveredelingstechnieken. Na het veredelen kweken we onze bomen verder op in de volle, humeuze zandgrond. Hierdoor ontwikkelen onze bomen een zeer fijn vertakt wortelstelsel en worden ze weerbaar tegen invloeden uit de natuur. Onze bomen zijn erg sterk en slaan altijd goed aan op hun nieuwe standplaats bij klanten*.

 

Boomkwekerij Lazeroms vond in 2014 zijn oorsprong in Oudenbosch, Noord- Brabant. Als zoon van een laanboomkweker begon ik al vroeg te experimenteren met het enten en kweken van allerlei soorten bomen. Vanaf mijn 16e ben ik mezelf gaan focussen op de veredeling en opkweek van notenbomen. Na inmiddels 10 jaar ervaring is de kwekerij uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met een zéér ruim assortiment aan notenbomen. 

 

Inmiddels hebben we 110 verschillende soorten walnotenbomen in de kwekerij verzameld, waarvan ongeveer de helft leverbaar. We zijn voortdurend op zoek naar goede nieuwe rassen om het huidige assortiment te kunnen 'upgraden'. Door een ruim assortiment te hebben staan, kunnen we door de jaren heen de beste soorten selecteren, om ook met het veranderende klimaat steeds een passend sortiment aan te kunnen bieden.

 

Verder zijn we ons ook gaan richten op andere soorten bijzondere vruchtbomen, zoals Corylus (Hazelnoot), Castanea (tamme kastanje), Prunus dulcis (Amandel) en(binnenkort ook) Carya (Pecannoot). 

 

Onze bomen worden na het verlaten van onze kwekerij veelal toegepast in notengaarden, Agroforestry met walnoten, boomkwekerijen en in particuliere (fruit)tuinen. Voor passend advies omtrent de aanplant van een walnotengaard of agroforestry bent u bij ons op het juiste adres. 

 

Vanuit onze kring van leveranciers kunnen we een totaalpakket aan planten leveren om zo ieder beplantingsplan volledig aan te kunnen bieden.